PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT
ORGANIZATIA JUDETEANA BRAILA


Acasa Echipa Noutati Primari Actiuni Comunicate Contact

 • 4

  MOTIUNEA PSD

  Motiunea PSD...
 • 1

  CONSTRUCTIA PODULUI

  Constructia Podului
 • 2

  ABONAMENTE GRATUITE

  Abonamente gratuite ...
 • 3

  ASFALTAREA DRUMURILOR

  Asfaltarea Drumurilor ...

Untitled Document

Obiective importante ale femeilor social-democrate.
Virginia Loredana Badiu - Consilier Local Municipal

 


 

In perioada 25-28 august 2016 a avut loc Scoala Politica de Vara a Organizatiei de Femei Social-Democrate la Mamaia. Sunt onorata ca in calitate de consilier municipal, vicepresedinte a OFSD Braila am reprezentat Organizatia impreuna cu d-na viceprimar Doinita Ciocan, presedinta Organizatiei municipale a femeilor social democrate, d-ra consilier judetean Carmen Banica - vicepresedinte a OFSD Braila, reprezentanta Organizatiei de tineret a PSD Braila, d-ra Andreea Closca.
Ca in fiecare an, pe parcursul unui weekend cateva sute de femei din toata tara, membre active ale organizatiilor PSD s-au intalnit facand din acest eveniment traditie.
Pe parcursul celor patru zile au fost abordate teme interesante si importante precum expunerile 'Romania in actualul context geopolitic' sustinuta de analistul politic Alexandru Cumpanasu, 'Dinamica votuluiĀ  in Romania' prezentata de sociologul Marius Pieleanu, 'Perspective ale fortei de munca in conditiile Brexit' - unde invitat a fost ambasadorul Marii Britanii in Romania, dl. Paul Brummel. S-a pus, de asemenea, accent pe alegerile parlamentare din aceasta iarna si votul din Diaspora, pe rolul si responsabilitatea femeii in administratia publica.
In cadrul evenimentului s-au prezentat propunerile femeilor social democrate pentru viitorul program de guvernare. Aceste propuneri nu acopera toate problemele femeilor din Romania, raspund insa unor nevoi concrete de protectie a acestora in societate. Cele sapte propuneri sunt:
- Sprijin pentru tinerele mame: analize gratuite pentru femeile insarcinate, astfel incat sa fie eliminate riscurile pentru mama si copil.
- Protejarea sanatatii femeilor: efectuarea gratuita, anual sau la nevoie, a ecografiilor mamare si acoperirea din asigurarile medicale a acestora.
- Locuri de munca pentru femeile din mediul rural: deblocarea urgenta a liniilor de finantare europeana ce pot ajuta in dezvoltarea de solutii pentru femeile de la sat; linii care sustin antreprenoriatul feminin si ajuta femeile din mediul rural sa-si puna pe picioare mici afaceri.
- Securitate financiara pentru femeile pensionare: acceptarea cumulului pensiei cu salariul pentru femeile cu pensie egala sau mai mica fata de pensia medie din Romania, astfel incat acestora sa le fie oferita sansa independentei financiare si a unui trai decent.
- Preturi mai mici la produsele pentru nou-nascuti: reducerea TVA la 5% pentru carucioare, patuturi si scutece - 'Cosul noului nascut'.
- Sprijin pentru copiii din mediul rural cu parinti plecati in strainatate: dotarea primariilor/scolilor cu calculatoare care sa fie destinate comunicarii online intre copii si parintii plecati in afara tarii.
- Pedepsirea drastica a agresorilor in cazurile de violenta domestica: agresorii dovediti sa fie monitorizati, inclusiv prin purtarea unor bratari electronice care sa avertizeze in caz de incalcare a distantei minime fata de victima.
Organizatia Femeilor Social Democrate va cauta sa promoveze si alte propuneri privind protectia copilului, a femeilor si a familiei in societate, imbunatatirea statutului acestora.
Intalnirile de acest gen precum si temele abordate nu fac decat sa confirme inca o data faptul ca noi femeile continuam sa fim solidare, ne implicam activ in viata politica si in viata publica.
Ne-am intors de la Constanta mai determinate si increzatoare ca modul nostru de a face politica va contribui la dezvoltarea Organizatiei PSD Braila. Vom cauta in continuare si alte doamne dornice si motivate de a intra in politica. Facem astfel un apel catre toate doamnele interesate de viitorul femeii in politica, deoarece obiectivele pe care ni le-am propus nu pot fi atinse decat daca suntem motivate, unite si puternice.