PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT
ORGANIZATIA JUDETEANA BRAILA


Acasa Echipa Noutati Primari Actiuni Comunicate Contact

 • 4

  MOTIUNEA PSD

  Motiunea PSD...
 • 1

  CONSTRUCTIA PODULUI

  Constructia Podului
 • 2

  ABONAMENTE GRATUITE

  Abonamente gratuite ...
 • 3

  ASFALTAREA DRUMURILOR

  Asfaltarea Drumurilor ...

Untitled Document

Proiecte finalizate de catre Consiliul Judetean in Judetul Braila
Iulian Francisk Chiriac, presedinte CJ Braila

 

Una dintre prioritatile anului in curs a fost legata de infrastructura judetului. Astfel, in cursul anului 2016, au fost efectuate interventii pentru mentinerea in stare buna a retelei de drumuri judetene, contractandu-se din bugetul propriu al Consiliului Judetean Braila urmatoarele lucrari: - Intretinere a imbracamintii asfaltice prin asternerea de covoare bituminoase pentru urmatoarele drumuri judetene: Jirlau-Faurei; Bordei Verde-DN2B; Tataru-Ciocile; Florica-Coltea; Braila-Marasu.
- S-au executat plombari, acoperind o suprafata de 19.000 mp la: Latinu-Gurguieti-Sihleanu-Scortaru Nou-Gemenele-Movila Miresii-Tepes Voda-Urleasca; Tataru-Coltea-Chichinetu-Ciocile; Tataru-Baraganu. - S-a lucrat la: Sala Polivalenta DANUBIUS Braila si Casa Tineretului pentru care s-au executat lucrari de reparatii la instalatia care asigura securitatea si siguranta la incendiu in vederea indeplinrii cerintelor functionale esentiale privind securitatea la incendiu.
- Pentru cladirea Serviciului de Ambulanta Judetean Braila au fost realizate lucrari de reabilitare termica.
- Printre realizarile notabile din domeniul sanatatii se rermarca finalizarea proiectului finantat de Banca Mondiala prin Ministerul Sanatatii 'Lucrari civile de reabilitare a Sectiei de Neonatologie si Obstetrica' din cadrul Pavilionului D al Spitalului Judetean de Urgenta Braila. Acum, Braila se poate lauda cu o cladire reabilitata, adusa la standarde normale si civilizate de functionare, avand sali de nastere si operatie moderne,  sectie de neonatologie, de anestezie - terapie intensiva, aparatura moderna, lift, holuri si incaperi curate si nu in ultimul rand un mediu steril, atat pentru paciente cat si pentru personalul medical.
- Un proiect important al Consiliului Judetean Braila este 'Sistemul de management integrat al deseurilor in judetul Braila' co-finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala, avand o valoare totala  de 117.510.033 lei. In cadrul acestuia au fost finalizate lucrarile de constructie la Statia de sortare a deseurilor si Depozitul de deseuri conform de la Ianca, precum si inchiderea depozitului neconform.
- In ceea ce priveste proiectele de  Reconstructie ecologica forestiera pe terenuri degradate constituite in perimetrele de ameliorare Surdila Gaiseanca, Baraganul, Maxineni, Unirea si Zavoaia s-a realizat receptia finala si au fost predate obiectivele de investitii constituite in perimetrele de ameliorare catre comunele Surdila Gaiseanca 18,85 ha, Zavoaia 25,6 ha si Baraganul 19,05 ha.
- Consiliul Judetean Braila a actionat pentru mentinerea si cresterea calitatii activitatilor culturale desfasurate in anul 2016. A continuat traditia festivalurilor muzicale prin desfasurarea celei de a XII-a editii a  Festivalului International de Muzica Usoara 'George Grigoriu' si editia a X-a a Festivalului international de folclor 'Cantecul de dragoste de-a lungul Dunarii', care au adunat un numeros public iubitor al genurilor muzicale prezentate.
Nu trebuie uitat Festivalul de C’arte Braila, aflat anul acesta la a doua editie, care a atras un mare numar de iubitori de carte si literatura, adulti si copii care au avut ocazia de a se intalni cu autori, editori si critici literari. 
In aceeasi nota de sustinere a vietii culturale brailene, Centrul Multicultural si de Recreere 'Poarta Cetatii Braila' a gazduit expozitia de fotografie 'Argentina - capatul lumii', autor Eduard Claudiu Braileanu, expozitia de pictura 'Serendipity' autor Carmen Soare si finala concursului 'Peisajul de pe strada mea', organizat de Scoala Gimnaziala 'Aurel Vlaicu' in colaborare cu Asociatia ARIN, C.J. Braila si Agentia pentru Protectia Mediului Braila.
Tot in acest domeniu, Consiliul Judetean Braila a initiat o serie de parteneriate in cadrul Programului  pentru finantarea nerambursabila  a activitatilor nonprofit de interes judetean - cultura, sport, derulat conform Legii 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general. Acestui program de finantare i-a fost alocata suma de 2.000.000 lei din bugetul judetului Braila pentru anul 2016. Prin derularea selectiei publice de proiecte au fost selectate pentru finantare 7 proiecte dintr-un total de 11 proiecte depuse. Dintre acestea, s-au semnat 6 contracte, astfel: 4 pentru proiecte care desfasoara activitati culturale si 2 pentru proiecte care vizeaza domeniul sportului.
Proiectele care desfasoara activitati din domeniul cultura in interesul public al comunitatilor judetului sunt 'Pionieri ai aeronauticii din spatiul brailean Ianca si aeronautica' derulat de Asociatia Cultural Istorica 'Muzeul', oras Ianca (contributia financiara alocata de Consiliul Judetean Braila este de 40.914,32 lei, respectiv 84% din valoarea totala a proiectului de 48.707,52 lei); 'Promovarea muzicii de promenada' derulat de Asociatia Culturala Pohar (contributia financiara alocata de Consiliul Judetean Braila este de 46.541,88 lei, respectiv 90% din valoarea totala a proiectului de 51.713,20 lei); 'Orasul ca mostenire pentru viitor, cladiri de patrimoniu si interes turistic' derulat de Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania - Filiala Braila (contributia financiara alocata de Consiliul Judetean Braila este de 55.505 lei, respectiv 84,73% din valoarea totala a proiectului de 65.505 lei); 'Concert lectii pentru tineri' derulat de Asociatia Culturala Voces Concordiae Braila (contributia financiara alocata de Consiliul Judetean Braila este de 75.000 lei, respectiv 83,33% din valoarea totala a proiectului de 90.000 lei).
- Proiectele finanate in domeniul sport sunt 'Baschet pentru Braila, Braila pentru baschet' derulat de Asociatia Clubul Sportiv Cuza Sport Braila (contributia financiara alocata de Consiliul Judetean Braila este de 327.566,68 lei, respectiv 84,96% din valoarea totala a proiectului de 385.554 lei) si 'Fotbalul juvenil brailean-educatie prin sport' derulat de Asociatia Clubul Sportiv Dacia Unirea Braila (contributia financiara alocata de Consiliul Judetean Braila este de 314.987,40 lei, respectiv 83,33% din valoarea totala a proiectului de 378.000 lei).
- Nu a fost omis nici sportul de performanta, astfel ca a fost finantata activitatea sportiva a Handbal Club 'Dunarea' Braila cu suma de 2 milioane lei din bugetul judetului.