PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT
ORGANIZATIA JUDETEANA BRAILA


Acasa Echipa Noutati Primari Actiuni Comunicate Contact

 • 4

  MOTIUNEA PSD

  Motiunea PSD...
 • 1

  CONSTRUCTIA PODULUI

  Constructia Podului
 • 2

  ABONAMENTE GRATUITE

  Abonamente gratuite ...
 • 3

  ASFALTAREA DRUMURILOR

  Asfaltarea Drumurilor ...

Propunerile pentru Consiliul Loc Un primar modern și o comună Europeană - SILIȘTEA

La doar câţiva kilometri de municipiul Brăila, la ieşirea pe drumul spre Focşani, prima comună ce îţi iese în cale este Siliştea. Cine nu a vizitat până acum această aşezare rurală, trebuie neaparat să o facă pentru a vedea cum în doar 4 ani, de la comuna cu buruieni şi noroaie a ajuns comuna cu uliţe asfaltate şi cu un sistem educaţional şi cultural care le duce faima în întreaga ţară.

Până în anul 2012, despre comuna Siliştea se ştia că este doar aproape de municipiul Brăila, că poligonul de tragere este la Muchea (sat component) şi că în Mărtăceşti este o biserică la şosea de o frumuseţe rară. Astăzi, când vorbim despre comuna Siliştea, spunem şcoli şi cămine culturale reabilitate şi dotate la ultimele standarde, un sediu modern de primărie, centru civic amenajat, cămin cultural ultramodern, alei asfaltate în aproape 80% din comună şi un primar care ştie ce înseamnă să fii cu adevărat gospodar - Efteme Ilie. “Înainte, când eram consilier local avusesem destule interpelări cu foştii mei colegi primari pe tema curăţeniei în comună şi care spuneau nu există bani, nu se poate. Cred eu că unele lucruri care ţineau de buna gospodărire a comunei nu ţineau neapărat numai de bani, ci de o mână bună de gospodar. Îmi permit acum să spun că pot. Atunci când e vorba de gospodărire, dacă vrei să faci ceva, cu adevărat, faci. Cât priveşte celelalte lucruri, împreună cu Consiliul Local şi analizând inclusiv părerea cetăţenilor, le trecem pe o listă de priorităţi şi în funcţie de necesităţile localităţii, s-au rezolvat”, mărturiseşte edilul comunei.
După curăţenia generală s-a trecut la identificarea tuturor instituţiilor publice care urmau a fi reabilitate. S-a început cu şcoala de la Muchea, unde în două clase învăţau patru clase cu mulţi elevi. “În acea şcoală nu fusese făcută o investiţie de 50 de ani. Copiii învăţau în clase cu sobe de teracotă care afumau rău. Aceea a fost prima investiţie. Am făcut în acea şcoală clase de sine stătătoare, toate pentru elevi şi cadre didactice, şi dotarea cu mobilier. Apoi, am amenajat curtea interioară şi grădiniţa care era lângă şcoală. După această primă investiţie, au urmat multe alte proiecte. Cele mai importante au fost reabilitarea complexă a şcolii Siliştea inaugurată în 2015 cu apă, gaze la sala de sport, finalizarea curţii interioare pentru a face elevii orele de educaţie fizică în condiţii civilizate. Apoi am reamenajat Căminul Cultural, m-am ocupat de drumuri. Fiecare drum a fost inventariat şi s-a pietruit sau chiar asfaltat. În 2014, sediul primăriei a schimbat imaginea comunei. În total sunt peste 50 de proiecte pe care le-am realizat în cei 4 ani de zile cu diverse tipuri de fonduri”.
Şi în biserici s-au făcut investiţii, cu atât mai mult cu cât în lăcaşul de cult din satul Siliştea nu se făcuseră investiţii de peste 25 ani.