PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT
ORGANIZATIA JUDETEANA BRAILA


Acasa Echipa Noutati Primari Actiuni Comunicate Contact

 • 4

  MOTIUNEA PSD

  Motiunea PSD...
 • 1

  CONSTRUCTIA PODULUI

  Constructia Podului
 • 2

  ABONAMENTE GRATUITE

  Abonamente gratuite ...
 • 3

  ASFALTAREA DRUMURILOR

  Asfaltarea Drumurilor ...


Deputatul PSD Daniel Suciu a dat citire luni, 3 februarie 2020, motiunii de cenzura in plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului. Potrivit semnatarilor, Guvernul Orban trebuie demis de urgenta atat pentru ca schimbarea sistemului electoral in prag de alegeri incalca standardele europene, cat si pentru ca adoptarea acestor modificari s-a facut in mod unilateral, fara consultare si dezbatere, prin angajarea raspunderii de catre partidul aflat la Putere.

'Cu fiecare angajare de raspundere, ordonanta dupa ordonanta, Guvernul PNL vrea sa demonstreze tuturor ca este groparul democratiei romanesti! V-am avertizat public, in repetate randuri, ca exista o linie rosie peste care nu se poate trece si ca modificarea legilor electorale cu atat de putin timp inainte de alegeri este un abuz de democratie. Ati ignorat cu buna stiinta toate aceste avertismente, ati calcat in picioare normele constitutionale si ati trecut cu tancul peste standardele europene doar pentru a va satisface setea electorala de putere! Curtea Constitutionala v-a spus deja, prin cele doua decizii din 29 ianuarie 2020, ca mergeti pe un drum gresit. Ca este un abuz de putere sa vii cu angajari de raspundere pe proiecte aflate deja in procedura parlamentara. Ca PNL incalca grav Legea fundamentala! Domnule Orban, ati deschis o cutie a Pandorei care poate avea repercusiuni tragice pe viitor asupra tuturor romanilor. Regulile democratice nu sunt facultative!', sustin semnatarii motiunii.


CEL MAI FRUMOS PARC DIN BRAILA PE FALEZA - A FOST SEMNAT CONTRACTUL DE EXECUTIE !!!

Informatii complete despre alte 22 de parcuri in textul de mai jos Parcul de pe Faleza va fi dotat cu:

- o corabie de foarte mari dimensiuni pentru copii, cu mai multe etaje cu tobogane, tuburi, scari, plase si jocuri

- doua corabii cu un singur etaj

- spatii de joaca cu tematica maritima dotate cu cauciuc de tip tartan - aparate pentru fitness

- echipamente de joaca, tobogane, tuburi, scari, plase si jocuri, etc

- mese de tenis, sah si table - banci pentru odihna - alei - un corp sanitar modern

- gard colorat de mici dimensiuni Parcul se adreseaza tuturor categoriilor de varsta, de la copii foarte mici, pana la cei in persoane in varsta

    Proiectul se va realiza in zona spatiului verde dintre cladirea in care functioneaza ANAF si scena de pe Esplanada, care se va transforma intr-un centru de agrement cu o capacitate pentru circa 300 de persoane ocupand mai putin de 10% din spatiul verde, conform ghidului de finantare europeana.

   Data depunerii proiectului Septembrie 2018 Data semnarii contracutului de finantare Mai 2019

    Data semnarii constractului de proiectare si executie - 08.08.2019

   Castigator licitatie Sport Play Sistems - Turda Finantare -

   Programul Operational de Pescuit si Afaceri Maritime. Masura III.1 Implementarea Strategiilor de Dezvoltare Locala Valoare totala 1.263.955,11 lei Finantare europeana 891.700 lei 83,90 % Contributie din bugetul local 372.255 lei

   PNL nu a votat acest proiect in Consiliul Local deoarece ei fac orice pentru a bloca activitatea primariei.

    Politica inseamna sa faci opozitie constructiva dar la Braila PNL este doar Gica Contra.

   Concluzionam astfel PNL Braila nu a fost de acord cu atragerea de fonduri europene pentru realizarea unui spatiu de joaca modern pe Faleza Dunarii ALTE PARCURI DIN BRAILA SE MODERNIZEAZA - detalii mai jos - A fost finalizata licitatia pentru modernizarea cu suprafata de tartan a 4 parcuril de joaca. Au inceput lucrarile in parcurile din zonele - Mocheta si in spate la Romarta Noua parcuri in care au fost montate de curand aparate si instalatii noi - Suntem in licitatie pentru aparate noi care vor fi montate in 10 parcuri existente - Suntem in licitatie pentru urmatoarele parcuri de joaca Caporal Musat, Cartier Hipodrom Cinema Unirea/Milenium, Viziru E2/E3, Calea Galati/Piata Saraca si Bl 10 langa Sc. Mihu Dragomir, Piata Vidin, Chercea Strada Decebal Sunt 4 ofertanti :2 au depus oferte pentru cele 8 locuri de joaca, 1 a depus oferte pentru 4 locuri de joaca, 1 a depus oferte pentru 3 locuri de joaca - S-a lansat licitatia pentru modernizarea Oraselului Copiilor si Skate Parc in Monument. Termen depunere oferte - 19.08.2019


   Încă un pas spre colectarea selectivă a deșeurilor la Brăila

Primăria Brăila a ales pentru colectarea selectivă a deșeurilor un tip de container modular oferit gratuit de o firmă specializată în distribuirea de astfel de produse. Containerul respectiv a fost donat de firma “Lavitex”, este mai compact şi pare să ofere protecţie totală împotriva vandalizării. Alegerea a fost făcută în urma unui sondaj pe Facebook realizat de primarul Marian Dragomir. Acesta a declarat că anul acesta Primăria va achiziţiona 100 de astfel de containere modulare, care vor fi amplasate în cartierele de blocuri.
“Sunt mai scumpe, dar reprezintă varianta cea mai bună, funcţional şi estetic. Un astfel de container modular costă circa 21.000 lei, în timp ce cele concepute de RER sau Braicata costă în jur de 12.000 lei. Acelea, însă, nu oferă o protecţie la fel de bună, putând fi mult mai uşor vandalizate. Anul acesta intenţionăm să achiziţionăm 100 de bucăţi. Va fi organizată o licitaţie la care se pot prezenta toţi furnizorii interesaţi, urmând să alegem ofertele cele mai avantajoase ca preţ”, a declarat edilul șef.
Containerul modular primit gratuit de Primărie a fost amplasat pe Str. Călugăreni. Primăria Brăila avea alocat, pentru acest an, un buget de 330.000 euro pentru amplasarea unor puncte gospodăreşti moderne. Primarul Marian Dragomir a precizat că, în cazul în care aceşti bani nu vor fi suficienţi pentru achiziţionarea a 100 de containere modulare, se va face o suplimentare, la rectificarea bugetară. 

 


   Abonamente gratuite Braicar pentru toți elevii și studenții

Începând din luna mai a acestui an, toți elevii și studenții din municipiul Brăila vor putea beneficia de abonamente gratuite pentru liniile Braicar. Primăria Brăila vine cu această măsură după ce Parlamentul a aprobat o lege care permite primăriilor să subvenționeze în totalitate abonamentele elevilor. Propunerea legislativă a fost inițiată de mai mulți parlamentari PSD între care senatorul Ion Rotaru și deputații Emilia Meiroșu, Mihai Tudose, Nicu Niță.

Actul normativ a fost promulgat și va produce efecte după publicarea în Monitorul Oficial.

Abonamentele gratuite se vor acorda tuturor elevilor și studenților de la școli gimnaziale, licee, școli profesionale și facultăți autorizate sau acreditate pe durata întreg anului calendaristic. Potrivit spuselor primarului Marian Dragomir, pentru a se evita aglomerația de la ghișee, abonamentele se vor obține cu sprijinul unităților de învățământ.

”Pentru a primi abonamente gratuite trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții: să fie elevi sau studenți la o școală, liceu sau facultate cu sediul în municipiu și să aibă domiciliul sau reședința tot aici, în oraș. În 2017 am inițiat hotărâre de consiliu local pentru abonamente gratuite (100%) pentru elevi. Prefectura a avut o interpretare diferită și proiectul nu a primit viza de legalitate. În urma discuțiilor pe care le-am avut, parlamentarii PSD din Brăila au inițiat un proiect de lege pentru ca primăriile să poată subvenționa în totalitate abonamentele elevilor. Proiectul de lege a fost votat și vom putea acorda tuturor elevilor abonamente gratuite pe mijloacele de trasport în comun.”, a declarat primarul Marian Dragomir.

De gratuitate pe mijloacele de transport în comun vor beneficia și pensionarii cu o pensie mai mică de 1.200 lei.

 


Asfaltarea drumurilor județene – prioritate pentru Consiliul Județean Brăila

Asfaltarea a sute de kilometri de drum judeţean și cadastrarea proprietăților județului se numără printre prioritățile președintelui Consiliului Județean Brăila, Francisck Iulian Chiriac.
Referitor la infrastructură președintele CJ Brăila a precizat că a fost depus un proiect pe SUERD, privind asfaltarea a 18,5 km în zona Gropeni – Silistraru. Dacă se vor mai deschide axe de finanţare, CJ are pregătit un proiect (în faza DALI) pentru tronsonul de drum TENT, de la Galbenu la Însurăţei. Pentru celălalt tronson de drum TENT, de la Gulianca la Viziru (61,3 km), contractul a fost semnat.

“Vom avea opţiunea de a depune pe fonduri europene, pe fonduri guvernamentale, iar dacă nu, cu siguranţă ne vom asuma din excedentul bugetar să intrăm şi pe cele trei tronsoane. Deja suntem foarte hotărâţi, ca să nu mai pierdem timpul, pe două tronsoane dintre ele, între Galbenu - Făurei, între intersecţia Făurei - Ulmu şi Zăvoaia - Însurăţei să le finanţăm din bugetul propriu”, a declarat președintele CJ, Iulian Chiriac.

Există şase proiecte semnate pentru finanţare prin PNDL 2, aflate în acest moment în evaluare. Este vorba despre sectoarele: DJ221B Brăila - Vădeni, DJ211B Victoria - Mihai Bravu, DJ203R - DJ 211 Lişcoteanca, DJ212A Brăila - Măraşu, DJ255A Cotu Lung - DN23 şi DJ212A Blasova (11 km). Din bugetul propriu al CJ, imediat ce vremea va fi favorabilă, va începe turnarea de covor asfaltic pentru 50 km de drum judeţean.

Şeful CJ Brăila a mai afirmat că drumurile judeţene sunt de asemenea primele vizate în cadrul unui proiect de cadastrare a tuturor proprietăţilor instituţiei și că are de gând să facă acest lucru etapizat, procesul de cadastrare fiind planificat să înceapă în cursul acestui an.

 


Modernizarea Spitalului Județean Brăila, în atenția președintelui CJ Iulian Chiriac

Președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac a precizat că în 2017 au fost inaugurate cinci săli de operaţie la Spital, secţia ATI. Totodată acesta a mai spus că la Spitalul Județean dorește, în primul rând să atragă fonduri europene, astfel că se lucrează în prezent la depunerea unui proiect pentru modernizarea UPU, în valoare de 1,5 milioane euro. Prioritare sunt Corpurile A, B şi D ale spitalului, corpul C prezentându-se într-o stare mai bună.
“Continuă investiţiile la blocul operator şi ne dorim ca anul acesta să îl finalizăm cu următoarele cinci săli de operaţii. Continuăm investiţiile şi ne dorim să aducem în parametri normali tot circuitul funcţional între ATI şi Blocul Operator. Pentru că în momentul când a fost proiectat ATI-ul, nu a fost configurat şi cu un lift care să unească cele două părţi. Avem din surse proprii aceşti bani. Spitalul este în procedură pentru a demara DALI-ul şi apoi execuţia acestei lucrări. Nu este o sumă foarte mare: undeva la 40.000 euro, din ce ni s-a prognozat ca ofertă. Avem bani pentru reabilitarea tuturor centralelor de la Corpul A al spitalului. Şi avem bani, este gata DALI-ul, partea de proiect tehnic. Continuăm investiţia şi trebuie finalizată la acea sală de şedinţe, aşa-zisul amfiteatru. Terminăm inelul de incendiu. Acolo e o problemă cu pompa, dar o să o rezolvăm. E vorba despre furnizorul respectiv. Practic, anul acesta am pus bani pentru DALI-ul de reabilitare a întreg Corpului A”, a declarat președintele Chiriac.
De asemenea, anul acesta se vor moderniza câte două saloane la fiecare etaj al spitalului. În ceea ce privește Corpul A al Spitalului Județean, președintele CJ are în plan preluarea secţiei de Cardiologie şi Pediatrie. A fost obţinută cartea tehnică a clădirii și s-au reluat discuţiile cu constructorul, firma “Vamed”. În aproximativ 2 luni procesul verbal de predare - primire ar trebui semnat, potrivit spuselor șefului CJ.
La Corpul B al spitalului, în 2018 se va reabilita din surse proprii de funcţionare, curtea interioară şi se va realiza parcarea. De asemenea, în bugetul CJ Brăila a fost prinsă o sumă pentru reabilitarea instalaţiei electrice. La Corpul D al spitalului (Maternitatea), tot din bani de la buget se va reabilita etajul 3, etajul 5, se va reface acoperişul şi se va îmbunătăţi rampa de salvare. Tot în 2018, în toate corpurile spitalului, se va încerca dotarea cu echipamente care mai sunt necesare. Conform spuselor șefului CJ, în prezent se încearcă o cofinanţare de 10.000.000 lei împreună cu Ministerul Sănătăţii, dar dacă nu va fi posibil, Consiliul Judeţean va împărţi proiectul în două şi va cumpăra echipamentele solicitate de medici din bani proprii.

 


Galerie foto: Podul peste Dunăre de la Brăila

Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila, al cărui contract cu asocierea italo-japoneză Astaldi - IHI s-a semnat în mandatul primului ministru brăilean Mihai Tudose în ianuarie anul acesta, va reprezenta "cea mai complexă lucrare de infrastructură din ultimii 27 de ani", potrivit Companiei de Drumuri. Contractul de proiectare și execuție are o valoare de 433 de milioane de euro. Podul va avea o lungime de aproape 2 km, ce îl va situa printre primele cinci poduri din Europa ca deschidere centrala (1.120 metri). Proiectul vizează pe lângă construcția podului propriu-zis și realizarea infrastructurii adiacente, drumuri cu o lungime totală de 23,413 km. Contractul prevede 18 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuție.

Podul suspendat - detalii tehnice:

    -Lungimea totală de 1.974,30 de metri, din care 1.120 metri reprezintă deschiderea centrala și două deschideri laterale de 489,65 m si 364,65 m.

    - Lățimea totală a podului va fi de 31,70 metri.

    - Calea pe pod va avea 22,00 metri și va fi alcatuită din4 benzi de circulație de câte 3,50 m lățime fiecare, 4 benzi de încadrare de câte 0,5 m lățime, două acostamente de 1,50 m lățime și o zona mediană cu lățimea de 3,00 m.
 
    - La acestea se adaugă, de o parte și de alta, 2 benzi adiționale pentru trafic pietonal, biciclete și întreținere, trotuarele având câte 2,80 m fiecare.

    - Va fi poziționat între km 4+596,10 și km 6+570,52 pe drumul principal Brăila-Jijila, respectiv la km 165+800 pe fluviul Dunărea (kilometraj pe Dunăre, măsurat de la Sulina). De o parte și de alta vor fi construite două viaducte de acces în lungime de câte 110 metri,  care se vor adăuga lungimii podului suspendat.