PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT
ORGANIZATIA JUDETEANA BRAILA


Acasa Echipa Noutati Primari Actiuni Comunicate Contact

 • 4

  MOTIUNEA PSD

  Motiunea PSD...
 • 1

  CONSTRUCTIA PODULUI

  Constructia Podului
 • 2

  ABONAMENTE GRATUITE

  Abonamente gratuite ...
 • 3

  ASFALTAREA DRUMURILOR

  Asfaltarea Drumurilor ...

Cu ocazia zilei de 1 Martie

Conducerea PSD Braila - intalniri cu primarii din judet
in perioada mai-iunie 2018, membrii biroului din conducerea organizatiei judetene PSD Braila (presedintele Ion Rotaru, presedintele executiv Aurel Simionescu, vicepresedintele PSD Mihai Tudose, deputatul Nicu Nita, presedintele CJ Braila Iulian Chiriac) insotiti de consilieri judeteni si responsabili de localitati au vizitat toate organizatiile comunale din judet si au stat de vorba cu primarii si consilierii locali despre investitii si planuri de viitor in ceea ce priveste dezvoltarea fiecarei comunitati. Acolo unde nu sunt primari PSD, discutiile s-au purtat pe teme politice si administrative in legatura cu oferta electorala pe care a avut-o partidul.
in cadrul intalnirilor, fiecare primar a facut o prezentare a ceea ce s-a realizat pana in prezent prin programul PNDL I, stadiul proiectelor depuse pe PNDL II, dar si proiectele stabilite pentru viitor.
in ceea ce priveste PNDL II, au fost depuse 99 de proiecte, suma alocata Brailei fiind de 645 milioane de lei. in general proiectele de viitor vizeaza modernizari de strazi, modernizari iluminat public, reparatii si reabilitari de scoli, crearea unor locuri de joaca, extinedrea retelelor de apa, infiintarea sistemului de alimentare cu apa potabila sau modernizarea unor camine culturale.
Lista proiectelor aprobate pentru finantare
in comuna Bordei Verde pe PNDL II au fost semnate 4 contracte de finantare in valoare de peste 18 milioane de lei: modernizare strazi 14 km (strazi in toate satele componente), infiintare si dotare cabinete medicale in Gabrielescu si Liscoteanca, modernizare iluminat stradal, reabilitare si modernizare scoala Constantin Gabrielescu.
La Baraganul au fost alocate peste 16 milioane de lei pentru 3 proiecte: modernizare drumuri de interes local, modernizare drumuri, modernizare iluminat stradal.
La Bertestii de Jos proiectul care a primit finantare in valoare de peste 16 milioane de lei prevede asfaltarea drumurilor din comuna.
La Cazasu au fost aprobate 2 proiecte care au primit fonduri de peste 7 milioane de lei, care vizeaza modernizarea iluminatului stradal si a strazilor de interes local.
Chiscani a primit finantare de peste 18 milioane de lei pentru 4 proiecte ce vizeaza extinderea retelei de canalizare, modernizarea unor drumuri locale, modernizarea iluminatului stradal in statiunea Lacu Sarat si transformarea scolii cu clasele I-IV Lacu Sarat si Gradinita Lacu Sarat.
La Ciresu au fost aprobate 2 proiecte in valoare de peste 12 milioane de lei pentru asfaltarea drumului comunal DC35 Batogu-Berlesti si asfaltare strazi in localitatile Ciresu, Scarlatesti, Vultureni si Batogu.
La Ciocile sunt 4 proiecte aprobate in valoare de peste 15 milioane de lei: construire grup sanitar si realizarea instalatiei de incalzire la scoala cu clasele I-IV nr.2, infiintarea unei gradinte, modernizare drumuri comunale si modernizare strazi in satele Ciocile,Chichinetu si Odaieni.
Comuna Dudesti a primit finantare pentru 3 proiecte: modernizare iluminat stradal si reabilitarea drumurilor si a strazilor rurale in satele Dudesti si Tataru. Valoarea finantarii este de peste 7 milioane de lei.
Comuna Frecatei a primit finantare tot pentru 3 proiecte: modernizarea drumului comunal 57 segmentul Salcia-Agaua, segmentul Titcov-Frecatei si reabilitare, amenajare si extindere scoala cu clasele I-VIII din Titcov.Valoarea finantarii este de aproximativ 11 milioane.
Doua proiecte au fost aprobate la Galbenu in valoare de peste 8 milioane de lei: modernizare drumuri in satele Pantecani si Satuc si modernizare iluminat stradal.
Alte 2 proiecte la Gemenele in valoare de peste 9 milioane de lei vizeaza modernizarea iluminatului stradal si modernizare strazi din satele Gemenele si Gavani.
Patru proiecte la Gradistea vizeaza extinderea si dotarea dispensarului din comuna, modernizarea iluminatului stradal, modernizarea strazilor din localitatile Gradistea, Ibrianu si Maraloiu si realizarea corpului nou pentru scoala profesionala cu profil agricol in cadrul scolii Profesionale Emil Dragan. Valoarea proiectelor este de aproximativ 14 milioane de lei.
La Gropeni au fost aprobate 2 proiecte pentru extinderea programului de asfaltare a strazilor si modernizarea strazilor rurale in valoare de peste 16 milioane de lei.
La Ianca a fost aprobat un proiect de aproape 15 milioane de lei privind reabilitarea retelei de strazi in satele Berlesti si Tirlele Filiu.
Orasul insuratei a primit finantare pentru patru proiecte in valoare de aproape 21 milioane de lei: construire campus scolar in cadrul Liceului Tenologic N. Titulescu, construite grup sanitar la Liceul N. Titulescu, modernizare strazi, reabilitare si extindere Gradinita din satul Lacu Rezii.
Comuna Jirllau este prinsa cu 2 proiecte in valoare de aproximativ 14 milioane de lei: modernizare drumuri si modernizarea si extinderea sistemului de iluminat public.
Marasu a primit finantare in valoare de aproximativ 6 milioane de lei pentru 2 proiecte: asfaltarea a 62 km de drum comunal si modernizarea sistemului de iluminat public.
Petru 2 proiecte a primit finantare si comuna Maxineni: modernizarea liceului Matei Basarab si modernizarea strazilor din localitatile Latinu si Corbu Vechi. Valoarea finantarii este de peste 9 milioane de lei.
Comuna Mircea Voda a primit finantare de peste 15 milioane de lei pentru un proiect ce vizeaza modernizarea drumurilor in satele Mircea Voda si Dedulesti.
Pentru comunele Movila Miresii si Ramnicelu au fost aprobate 2 proiecte pentru care s-au primit peste 17 milioane de lei si care vizeaza modernizarea drumurilor locale si a strazilor.
Comunele Racovita si Rosiori au primit finantari, fiecare pentru cate un proiect ce vizeaza modernizarea de strazi.
Comuna Romanu a primit aproximativ 15 milioane de lei pentru 2 proiecte ce vizeaza modernizarea iluminatului stradal si modernizare de strazi.
Salcia Tudor a primit finantare de peste 3 milioane de lei pentru 2 proiecte ce vizeaza modernizarea de drumuri comunale.
Comuna Silistea a primit finantare pentru 3 proiecte in valoare de peste 10 milioane lei: infiintare gradinita, modernizare iluminat stradal si reabilitare drumuri rurale. Stancuta si Tufesti au depus proiecte pentru asfaltarea strazilor: modernizre drumuri locale comuna Stancuta si reabilitarea retelei de strazi din comuna Tufesti, Ministerul Dezvoltarii alocand aproximativ 50 de milioane de lei. Contractele sunt semnate si in curs de achizitie.
La Surdila Gaiseanca si Surdila Greci au fost aprobate 3 proiecte privind modernizare drumuri de interes local si strazi, infiintarea si dotarea unei gradinite (Surdila Gaiseanca) si modernizarea drumuri de legatura DC 290 si DC 329, extindere asfaltare strazi si realizare trotuare in Surdila Greci. Valoarea acestora este de peste 26 milioane de lei.
sutesti are 3 proiecte semnate in valoare de aproape 15 milioane de lei: constructia unei gradinite in satul Mihail Kogalniceanu, construirea unui grup sanitar la scoala gimnaziala si modernizarea retelei de strazi.
Comuna Scortaru Nou a depus 2 proiecte, unul prevede modernizarea iluminatului public, proiect ce este deja finalizat iar celalalt asfaltarea strazilor din localitate, proiect ce este in derulare (12 km de asfalt).
La Traian si Tudor Vladimirescu au fost aprobate cate 2 proiecte privind modernizarea de drumuri si strazi rurale, in valoare totala de aproximativ 30 milioane de lei.
La Ulmu a fost aprobat un proiect privind reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri locale.
Comuna Unirea are 3 proiecte semnate dintre care, unul este deja finalizat. S-a modernizat iluminatul public si urmeaza ca Drumul Comunal 1 Unirea - Valea Canepii sa fie asfaltat, iar strazile din cele doua localitati sa fie modernizate.
La Tichilesti sunt depuse trei proiecte in valoare de aproape 9 milioane de lei ce vizeaza modernizarea drumurilor rurale Albina si Tichilesti si amenajarea curtii interioare a scolii. Totodata, la Tichilesti s-a discutat despre un proiect extrem de important si anume infiintarea unui punct de lucru ISU.
Comuna Vadeni a depus 2 proiecte privind modernizarea unor strazi rurale si realizarea unei gradinite de copii cu program normal in sat Baldovinesti. Finantarea primita este in valoare de aproape 19 milioane de lei.
La Victoria si Visani au fost aprobate 2 proiecte privind modernizarea si reabilitarea unor strazi. Valoarea proiectelor este de peste 11 milioane de lei.
in comuna Viziru au primit finantare 2 proiecte: modernizare strazi rurale si modernizarea si reabilitarea scolii nr 2. Valoarea proiectelor este de peste 18 milioane de lei.
Zavoaia are aprobate 3 proiecte in valoare de aproape 9 milioane de lei: modernizare iluminat stradal, reabilitare drumuri rurale Zavoaia-Dudescu si reabilitare scoala gimnaziala dr. Alexandru Vechiu.

 


Sute de braileni la mitingul PSD impotriva abuzurilor
Sute de membri ai organizatiei judetene PSD Braila au participat sambata, 9 iunie, la mitingul din Piata Victoriei. Parlamentari, consilieri judeteni si locali, primari de localitati alaturi de simpli membri si simpatizanti PSD au fost prezenti sambata seara la mitingul organizat  impotriva abuzurilor din justitie. Printre cei care au luat cuvantul pe scena au fost presedintele PSD, Liviu Dragnea, prim-ministrul Viorica Dancila, primarul capitalei, Gabriela Firea, deputatul Liviu Plesoianu, dar si presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu.
Liviu Dragnea a afirmat in dicursul sau ca dupa Traian Basescu, Klaus Iohannis "pastoreste" sistemul "statului paralel". "Dupa Basescu, acum presedintele Iohannis pastoreste acest sistem. Fara statul paralel, el n-ar fi castigat procesul pe care toţi ceilalţi primari l-au pierdut, fara statul paralel falsul si uzul de fals prin care si-a procurat casele ar fi ajuns pana acum pe masa unui judecator de drept penal. Cu statul paralel in spate, insa, Iohannis indrazneste sa ameninţe premierul Romaniei, sa blocheze Parlamentul si sa nesocoteasca CCR... Viorica Dancila a afirmat ca rezultatul voturilor romanilor trebuie respectat, iar abuzurile din justiţie stopate. "Suntem astazi in piaţa impreuna pentru a spune cateva lucruri esenţiale. Rezultatul votului romanilor trebuie respectat. Abuzurile din justiţie trebuie sa fie stopate. Trebuie sa inchidem epoca urii si a dezbinarii. Iata care este diferenţa dintre noi si cei care ne impiedica sa guvernam", a precizat premierul.


>

Liviu Dragnea, vizita in comuna Viziru pentru sustinerea candidatului PSD la Primarie, Dima Priceputu
Presedintele PSD, Liviu Dragnea a fost prezent joi, 8 iunie, in localitatea Viziru, judetul Braila, pentru a-l sustine la alegerile locale ce vor avea loc duminica, pe candidatul PSD Dima Priceputu. La intalnirea ce s-a desfasurat la Viziru in incinta Caminului Cultural au participat ministrul Economiei si vicepresedinte la nivel national, Mihai Tudose, liderii PSD Braila, presedintele organizatei judetene, senatorul Ion Rotaru, primvicepresedintele PSD Braila, Aurel Simionescu, deputatii Nicu Nita si Emilia Meirosu, sefii administratiei locale, presedintele CJ Iulian Chiriac si primarul municipiului Marian Dragomir, presedintele organizatiei judetene de femei, Didina Stanescu, consilieri locali si judeteni, primari PSD din judetul Braila, membri ai Biroului Judetean PSD Braila si activul de partid al organizatiei din Viziru. Presedintele PSD Braila, senatorul Ion Rotaru a facut o scurta prezentare a candidatului PSD la Primaria comunei, Dima Priceputu, spunand despre acesta ca este 'un inginer agronom de exceptie, un om care a construit o afacere de la zero, un om care a condus 8 ani de zile Primaria comunei Viziru si toate realizarile importante ale comunei Viziru s-au intamplat in mandatul lui', indemnandu-i la final pe cei prezenti sa il voteze duminica pentru a castiga alegerile in folosul cetatenilor comunei Viziru. Senatorul Ion Rotaru a mai vorbit despre atacurile din campania electorala impotriva candidatului PSD. 'A existat o propaganda electorala cum ca toate realizarile din comuna i se datoreaza contracandidatului de la PNL. Nu este adevarat. Apa am adus-o pe un proiect guvernamental, comuna Viziru are proiecte care se pun acum in practica si banii au fost dati pe PNDL in guvernarea noastra. De asemenea toate obiectivele pe care le avem de realizat la comuna Viziru sunt in studiu si vor fi aprobate, proiecte care sa fie puse in practica prin finantare realizata de Guvernul Romaniei'. Candidatul PSD la Primaria Viziru, Dima Priceputu a multumit PSD pentru sprijinul oferit in sustinerea proiectelor pe care le-a implementat si a dat exemplul caminului cultural, care dintr-o 'epava' a ajuns sa fie unul dintre cele mai frumoase camine culturale din judet. 'Multumesc PSD ca m-a ajutat sa realizez toate obiectivele pe care dvs le-ati vazut, le-ati citit in oferta mea electorala si va spun ca le-ati si pipait. Caminul acesta din care vorbim acum trei ani era o epava. Acum suntem intr-un camin cultural, dupa parerea mea, unul din cele mai frumoase camine culturale din judet'. Atat presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac cat si primarul Brailei, Marian Dragomir si-au exprimat increderea in capacitatea candidatului PSD, Dima Priceputu de a pune in practica proiectele prezentate in campania electorala. „Ne dorim ca Dima Priceputu sa devina din nou primarul comunei, sa dam din nou drumul la proiectele pe care dumnevoastra le asteptaţi si Primaria le-a depus. Am mare increde in acest om care a demonstrat ca poate duce la bun sfarsit proiectele pe care le-a propus in campanie', a declarat Iulian Chiriac. „in 2016 aţi incercat o experienţa liberala. Cand noi, toţi ceilalţi primari incepeam sa derulam proiecte, la dumnevoastra a fugit primarul. Am venit astazi aici pentru a termina cu vremea incercarilor, pentru a avea un candidat care a demonstrat, pentru a ne arata susţinerea faţa de un om care merita sa conduca aceasta comuna', a spus primarul Marian Dragomir. Ministrul Economiei, Mihai Tudose i-a asigurat pe cei prezenti ca localitatea lor se afla cuprinsa in mai multe capitole din programul de guvernare si ca Dima Priceputu va avea tot sprijinul din partea Guvernlui pentru a putea pune in aplicare proiectele ce vizeaza dezvoltarea comunei. 'Comuna Viziru se regaseste in multe din capitolele programului de guvernare. seful partidului, dl Liviu Dragnea a venit aici, avand incredere in candidatul nostru. Dl Dima este necesar pentru comuna, pentru ca la Viziru sa se poata pune in practica programul de guvernare pe componenta locala'. Presedintele PSD, Liviu Dragnea a vorbit despre potentialul de dezvoltare al tarii si despre sansa unica pe care o are Romania cu programul de guvernare elaborat de PSD, cel mai bun si mai bine detaliat program de guvernare din istoria postdecembrista. 'Avem un spatiu de dezvoltare mai mult decat aceasta crestere economica de 5% care este mica. Autostrazile pe care le vom face mai umplu un spatiu de dezvoltare. Agricultura dezvoltata mai umple alt spatiu. Numai ca asta nu bucura pe toata lumea si de aceea ni se pun multe piedici, dar vreau sa va asigur, stimati cetateni din Viziru, ca acest partid nu este un partid care sa dea inapoi. Este singura sansa a Romaniei, care este o tara bogata, dar care a fost exploatata prost, o tara are a fost vanduta bucata cu bucata de-a lungul anilor, dar care are in continuare resurse. O tara care daca va fi gestionata bine si in mod serios, va fi una din cele mai puternice tari economic din Europa'. De asemenea, Liviu Dragnea i-a asigurat pe cetatenii prezenti ca Dima Priceputu va avea sprijinul Guvernului in tot ceea ce isi va propune pentru dezvoltarea comunei.COMUNICAT DE PRESA
Marti 14.02.2017, la sediul Organizatiei Judetene PSD Braila, am primit vizita doamnei Heather Brown, un important lider al tinerilor din Statele Unite ale Americii. Intalnirea a avut drept scop impartasirea experientei acumulata de dumneaei in campania candidatului Hillary Clinton la Presedintia SUA. Heather le-a vorbit tinerilor social-democrati din Braila despre sistemul electoral din SUA si le-a dat cateva sfaturi in vederea imbunatatirii rezultatelor din viitoarele alegeri. Ii multumesc prietenei si colegei mele, Catalina Stefanescu si presedintelui organizatiei nationale de tineret Gabriel Gpp Petrea, pentru ca au facut posibila aceasta intrevedere, avand in vedere programul destul de incarcat al doamnei Heather Brown. Thank you Heather for finding time to visit us and for sharing your rich experience regarding campaigns and youth engagement in the political life.

COMUNICAT DE PRESA
Judetul BRAILA a fost reprezentat la Parlamentul European la dezbaterile despre viitorul Europei si rolul noilor tehnologii la invitatia europarlamentarului Victor Negrescu Aproape 70 de invitati din Romania au participat in perioada 6-8 februarie la Parlamentul European la o serie de dezbateri despre viitorul Europei si rolul noilor tehnologii organizate de europarlamentarul PSD, Victor Negrescu. Judetul BRAILA a fost reprezentat la Bruxelles prin Claudiu-Mihai Pisica 'Sunt bucuros ca am reprezentat Organizatia Judetenea PSD Braila in perioada 6-8 februarie la Parlamentul European, participand la o serie de dezbateri despre viitorul Europei si rolul noilor tehnologii, unde am avut privilegiul de a interactiona si a cunoaste cativa lideri ai Parlamentului European, aici as mentiona cateva nume printre care Eva Kalli - cel mai tanar europarlamentar grec, doamna Maria Joao Rodriguez-vicepresedintele grupului Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European, doamna Viorica Dancila vicepresedinte in comisia pentru agricultura si dezvoltare rurala. Actiunea a fost posibilA in parteneriat cu organizatia PES activists Romania si Grupul S&D din Parlamentul European. 'UrmeazA o perioadA de reforme importante la nivelul constructiei europene. Social democratii europeni sunt foarte implicati in aceste dezbateri si este foarte important ca vocea Romaniei sA fie auzitA. Cred cA participantii din tarA au fAcut o impresie foarte bunA si au arAtat potentialul real pe care il are Romania. Nu trebuie sA fim timizi in raport cu partenerii europeni, trebuie insA sA fim foarte coerenti si cu puncte de vedere coerente pentru a influenta viitorul Europei si modul in care evolutia tehnologicA va fi tratatA in politicile europene' a explicat europarlamentarul Victor Negrescu, presedintele PES activists Romania.Lansarea candidatilor PSD Braila pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie
Evenimentul a avut loc joi, 10 noiembrie, la Regal Events & Ballroom. Au participat presedintele partidului Liviu Dragnea, deputatul Mihai Tudose, vicepresedinte la nivel national si judetean, presedintele PSD Braila, senatorul Ion Rotaru, candidatii inscrisi pe lista pentru alegerile parlamentare, consilieri judeteni, municipali si locali, primari si viceprimari din municipiu si judet precum si peste 600 de membri de partid si simpatizanti.
Toti cei 11 candidatii au luat cuvantul si au prezentat motivele pentru care au luat decizia de a candida si proiectele pe care au de gand sa le sustina daca vor ajunge in Parlament.
Vicepresedintele Mihai Tudose a vorbit despre sustenabilitatea programului de guvernare PSD in care fiecare proiect are in spate o fisa tehnica unde sunt indicate si sursele de finantare si a punctat cateva dintre prioritati: 'Ne trebuie un spital modern, ne trebuie infrastructura moderna pe sanatate, ne trebuie şi un spital regional Braila - Galaţi. Ne trebuie pensii. Nu sunt dorinţe, nu sunt pomeni electorale. Este dreptul lor la o batraneţe liniştita. Pensia nu este un gest de mila, ci rezultatul muncii lor. (...) PSD-ul vine astazi cu cel mai bun program de guvernare de dupa anii 90, foarte bine pus la punct si la fiecare lucru pe care l-am pus in programul de guvernare exista in spate fisa tehnica: cat costa, cum se face, in cat timp se facem de unde vin banii.'
Au luat cuvantul şi primarul Marian Dragomir, precum şi şeful judeţului Iulian Chiriac, ambii prezentand un sumar al realizarilor de pana acum, precum şi cateva dintre planurile de viitor pe care vor sa le puna in practica, precizand ca este nevoie de un guvern PSD pentru ca proiectele pe care le au, sa fie sustinute de la nivel national in implementarea lor.
Presedintele PSD Braila, Ion Rotaru a vorbit despre faptul ca 'PSD este partidul care a confirmat de fiecare data cand a ajuns la guvernare, a obtinut rezultate bune atat in domeniul economic, cat si in domeniul social, ca s-a aplecat cu toata atentia asupra problemelor pe care le aveau diferite categorii de persoane. Am demonstrat de fiecare data ca am realizat ceea ce ne-am propus. (...) Avem un program de guvernare bine elaborat care are in spate atat fisele tehnice cat si fisele de finantare pentru fiecare masura care este propusa.'
Presedintele PSD Liviu Dragnea a vorbit despre infrastructura in sanatate cuprinsa in programul de guvernare, care vizeaza construirea unui complex spitalicesc in Bucuresti si a 8 spitale regionale in tara, intre care unul ar putea fi in judetul Braila. „Nu vreau sa vand iluzii nimanui şi nici nu vreau sa spun care sunt locurile unde vor fi amplasate aceste spitale. Ştim doar 3: Iaşi, Craiova şi Cluj. Celelalte 5 vor fi decise in prima luna de dupa intrarea la guvernare. Nu pe criterii politice, ci pe criterii de populaţie şi altele. Raspunsul la o intrebare nerostita: Da, zona Braila - Galaţi poate sa fie o zona care se poate califica pentru un asemenea amplasament.', a declarat presedintele Liviu Dragnea.
Acesta a mai vorbit si despre sansa uriasa de dezvoltare pe care o are Romania acum daca PSD va castiga alegerile ca sa-si poata pune in practica programul de guvernare.  'Mi-am dat seama cate resurse are aceasta tara bogata care se numeste Romania si care a fost administrata prost in multe perioade de timp. (…) Tot programul nostru de investitii in acesti 4 ani, va insuma, fara investitiile private romanesti sau straine, 404 miliarde de lei, aproximativ 90 de miliarde de euro. Problema pe care o vom avea, dar o sa-i gasim rezolvare, va fi forta de munca necesara pentru a putea duce acest program, dar ganditi-va, in acesti 26 de ani, ce ar fi insemnat daca la fiecare 4 ani ar fi fost macar cate 50 de miliarde de euro investiti,unde eram acum? Atunci 11 decembrie nu este doar o zi in care romanii hotarasc care partid duce mai multi deputati si senatori in Parlament, ci este o zi in care Romania isi hotaraste destinul, daca fructifica aceasta sansa, poate ultima, sa redevina o tara bogata, administrata corect, pentru romani sau incepe sa devina, incet – incet, o tara doar de consum.'

Depunerea candidaturilor pentru alegerile parlamentare
Miercuri, 26 octombrie, organizatia judeteana PSD Braila a depus lista cu candidatii pentru alegerile parlamentare. La sediul Biroului Electoral Judetean au fost prezenti: presedintel e partidului, senatorul Ion Rotaru (candidat Senat), vicepresedintele PSD Braila si la nivel national, deputatul Mihai Tudose (candidat Camera Deputatilor), presedintele executiv Aurel Simionescu, primarul Marian Dragomir, seful Consiliului Judetean Francisck Iulian Chiriac, insotiti de ceilalti candidati la Senat – viceprimarul Ciocan Doinita, consilierii municipali Bosneag Sorin si Pisica Ionut Marius si candidatii la Camera Deputatilor – consilierii judeteni Nita Nicu, Meirosu Emilia, Mircea Florin si consilierii municipali Voineag Cristiana, Caranica George Marius si Badiu Virginia Loredana.
Vicepresedintele PSD si candidat la Camera Deputatilor, Mihai Tudose a declarat: „Astazi este o zi speciala. S-au depus listele de candidaturi ale PSD Braila. Este a doua zi dupa ce, ieri, s-au redus 102 taxe in Parlament. Privim cu incredere la viitorul acestei ţari, credem in cetaţenii judeţului Braila, credem cu toţii in Romania, intr-o şansa pe care o avem pentru mai bine. Este o lista echilibrata, cu oameni extraordinar de buni, cu oameni normali. Oameni care inţeleg foarte bine ce se intampla in municipiul şi judeţul Braila, conectaţi la realitaţile cotidiene, care pot sa reprezinte cu cinste Braila in Parlament'.


Tineri din PSD Braila, prezenti la RELAUNCHING EUROPE
Preşedintele PSD Liviu Dragnea şi Gianni Pittella, preşedintele Grupului S&D din Parlamentul European, au participat vineri, 21 octombrie 2016, la evenimentul Relaunching Europe organizat de Grupul S&D la Bucureşti. 
Dupa mai mulţi ani de criza, Uniunea Europeana inca incearca sa işi revina. Creşterea este inca slaba. Şomajul este in continuare la un nivel foarte ridicat, cu peste 21 de milioane de persoane in cautarea unui loc de munca in Europa. Este prea mult! Grupul S&D din Parlamentul European lucreaza la o strategie sustenabila pentru a impulsiona creşterea şi crearea de locuri de munca printr-un nou pact social.
Perspectivele pentru acest nou pact social pentru Europa şi mai ales pentru Romania au stat la baza unui eveniment special organizat in Bucureşti, in prezenţa Preşedintelui Grupului S&D Gianni Pittella şi a europarlamentarilor social-democraţi.
Delegatia braileana a fost formata din tineri din cadrul Partidului Social Democrat. 15 la numar, acestia au fost condusi de presedintele Organizatiei de Tineret a Partidului Social Democrat Braila si totodata secretarul general al TSD Romania, Adrian Marius Rindunica. Din delegatie a mai facut parte si viceprimarul Brailei, Alexandru Jantea Crican, consilieri locali si judeteni.
Conferinţa organizata in cadrul Relaunching Europe a adus impreuna cetaţeni, specialişti din intreaga Europa, precum şi reprezentanţi ai societaţii civile. Evenimentul a avut loc la Palatul Parlamentului.
Printre speakerii din cadrul conferinţei s-au numarat: preşedintele PSD, Liviu Dragnea, membri din delegaţia Romaniei in Grupul S&D, inclusiv liderul delegaţiei, Viorica Dancila, vice-preşedintele Grupului, Victor Boştinaru, Ioan Mircea Paşcu, vice-preşedintele Parlamentului European şi primarul Capitalei, Gabriela Firea.


TSD la Academia Europeana pentru tinerii lideri politici
Centrul Roman de Politici Europene si Petrom au organizat, in Poiana Brasov, a XI a editie a Academiei Europene pentru tineri lideri politici. Scopul Academiei Europene este de a-i familiariza pe tinerii politicieni cu privire la o serie de teme si masuri de guvernare la nivel national si european.
La sesiunea din acest an, au participat tineri politicieni cu potential demonstrat de leadership din Partidul Social Democrat, dar si alte formatiuni politice, Braila fiind reprezentata de Adrian Marius Rindunica, presedintele Tineretului Social Democrat Braila, Claudiu Pisica – secretar executiv al Organizatiei Judetene a Tinerilor Sociali Democrati Braila si Andreea Closca, presedinta Tinerelor Social Democrate Braila.
Totodata Adrian Rindunica a fost coordonatorul delegatiei Tinerilor Sociali Democrati Romania prin functia de secretar general al TSD pe care o detine de la inceputul anului 2016.


in perioada 25-28 august 2016 a avut loc  scoala Politica de Vara a OFSD  la Mamaia. Sunt onorata ca in calitate de consilier municipal, vicepresedinte a OFSD Braila am reprezentat Organizatia impreuna cu d-na viceprimar Doinita Ciocan - presedinta Organizatiei municipale a femeilor social democrate , d-ra. consilier judetean Carmen Banica - vicepresedinte a OFSD Braila , reprezentanta Organizatiei de tineret a  PSD Braila - dra. Andreea Closca.
  Ca in fiecare an pe parcursul unui weekend cateva sute de femei din toata tara, membre active ale Organizatiilor PSD s-au intalnit facand din  acest eveniment traditie.
Pe parcursul celor patru zile au fost abordate teme interesante si importante precum expunerile „Romania in actualul context geopolitic“ sustinuta de analistul politic Alexandru Cumpanasu  , “Dinamica votului  in Romania “ prezentata de sociologul Marius Pieleanu, “Perspective ale fortei de munca in conditiile Brexit' - unde invitat a fost ambasadorul Marii Britanii in Romania, dl.Paul Brummel. S-a pus, de asemenea, accent pe alegerile parlamentare din aceasta iarna si votul din Diaspora, pe rolul si responsabilitatea  femeii in administratia publica.
in cadrul evenimentului s-au prezentat propunerile femeilor social democrate pentru viitorul program de guvernare. Aceste propuneri nu acopera toate problemele femeilor din Romania, raspund insa unor nevoi concrete de protectie a acestora in societate. Cele sapte propuneri  sunt:

 • Sprijin pentru tinerele mame : analize gratuite pentru femeile insarcinate, astfel incat sa fie eliminate riscurile pentru mama si copil.
 • Protejarea sanatatii femeilor: efectuarea gratuita, anual sau la nevoie, a ecografiilor mamare si acoperirea din asigurarile medicale a acestora.
 • Locuri de munca pentru femeile din mediul rural: deblocarea urgenta a liniilor de finantare europeana ce pot ajuta in dezvoltarea de solutii pentru femeile de la sat; linii care sustin antreprenoriatul feminin si ajuta femeile din rural sa-si puna pe picioare mici afaceri.
 • Securitate financiara pentru femeile pensionare: acceptarea cumulului pensiei cu salariul pentru femeile cu pensie egala sau mai mica fata de pensia medie din Romania, astfel incat acestora sa le fie oferita sansa independentei financiare si a unui trai decent.
 • Preturi mai mici la produsele pentru nou-nascuti: Reducerea TVA la 5% pentru carucioare, patuturi si scutece - -Cosul noului nascut-.
 • Sprijin pentru copiii din mediul rural cu parinti plecati in strainatate: dotarea primariilor/scolilor cu calculatoare care sa fie destinate comunicarii online intre copii si parintii plecati in afara tarii.
 • Pedepsirea drastica a agresorilor in cazurile de violenta domestica: agresorii dovediti sa fie monitorizati, inclusiv prin purtarea unor bratari electronice care sa avizeze in caz de incalcare a distantei minime fata de victima.

Organizatia Femeilor Social Democrate va cauta sa promoveze si alte propuneri privind protectia copilului, a femeilor si a familiei in societate, imbunatatirea statutului acestora.
intalnirile de acest gen precum si temele abordate nu fac decat sa confirme inca o data faptul ca noi femeile continuam sa fim solidare, ne implicam activ in viata politica si viata publica.
Ne-am intors de la Constanta mai determinate si increzatoare ca modul nostru de a face politica va contribui la dezvoltarea Organizatiei PSD Braila. Vom cauta in continuare si alte doamne dornice si motivate de a intra in politica. Facem astfel un apel catre toate doamnele interesate de viitorul femeii in politica, deoarece obiectivele pe care ni le-am propus nu pot fi atinse decat daca suntem multe, motivate, unite si puternice.
PENSIONARI Sustinatori fideli ai actiunilor PSD Pornind de la realitatile vietii din ultimii 70-80 de ani constatam ca pensionarii, aceasta categorie sociala a anilor actuali au fost cei mai incercati de evenimente si conditiile etapelor pe care le-au trecut. Afirm aceste lucruri fiindca cei ce sunt pensionari azi au fost acum 40-50 de ani generatia de sacrificiu cand in ritm sustinut au construit industrializarea, electrificarea, dezvoltarea agriculturii la parametrii de performanta si au ajuns acum la varsta de pensionare sa fie considerati de unele guverne, (vezi anii 1996, 2000, 2005, 2012 si anul 2016 guvernarea tehnocrailor) ca o categorie intretinuta, fara a li se recunoaste meritele. Pensionarii considera ca doar o forta politica de stanga care este P.S.D., poate sa aduca o schimbare ?n bine pentru varsta a treia bazandu-se pe valorile libertatii, egalitatii, justitiei si solidaritatii. Noi suntem convinsi ca doar P.S.D poate crea o societate in care toate categoriile de cetateni , inclusive pensionarii sa poata trai in demnitate, fara a fi invrajbiti impotriva altora. Pensionarii stiu ca P.S.D. este singura formatiune politica care ii reprezinta, care lupta ca acestia sa aiba un trai cat mai decent ( vezi guvernarea Ponta 2012 - 2015) sa aiba prioritati absolute la odihna, refacere, intr-un cuvant, la sanatate. Organizaia Pensionarilor este un membru important al PSD Braila pentru ca reprezinta aproximativ 20% din totalul membrilor de partid, dar si prin aportul sau la activitaile de zi cu zi ale organizaiei, precum si la activitaile majore la care am participat de la predecedentele alegeri, europarlamentare, prezideniale si locale si pana in present, cand ne pregatim pentru cele parlamentare. Putem spune, fara sa gresim, ca suntem activul cel mai stabil si loial al PSD avand un numar mare de simpatizani din randul cetaenilor braileni. Pensionarii din Braila sunt constienti ca ceea ce s-a realizat in ultimii ani la Braila privind proiectele edilitar-gospodaresti, de reabilitare si modernizare a spitalelor din judet, a manifestarilor culturale ce sunt organizate an de an, au reusit sa dea speranta ca aici lucrurile facute de reprezentantii P.S.D. sunt inscrise pe linia asteptarilor lor si de aceea vor fi si in continuare in primele randuri a mentinerii si fortificarii pozitiilor castigate de P.S.D. in judetul nostru. Suntem convinsi ca PSD, principala forta politica din Romania va ramane pe mai departe alaturi de pensionari pentru ca si nevoile lor sa fie rezolvate potrivit cerintelor unei vieti normale si demne. PENSIONARII BRaILENI, SUS?INaTORI FIDELI AI AC?IUNILOR PSD. Fanel BURTEA, Presedintele OPSD BrailaTSD a avut la nivel national cei mai multi candidati, in comparatie cu orice alt partid, motiv pentru care dupa alegerile din 5 iunie, mii de tineri pana in 35 de ani au ocupat posturi de consilieri locali sau judeteni.
La Braila Organizatia de Tineret a Partidului Social Democrat are 5 consilieri locali si 1 judetean. Munca tinerilor din PSD Braila a fost rasplatita cum nu se putea mai bine, prin locurile ocupate in administratia locala, fiindu-le astfel oferita toata increderea seniorilor. Adrian Marius Rindunica este presedintele Organizatiei de Tineret a PSD Braila, la randul lui, consilier judetean la primul mandat.TREI ZILE DE LECTII DE VIATA LA CRAIOVA - SCOALA POLITICA A LIGII TINERELOR SOCIAL DEMOCRATE CRAIOVA 2016
Craiova a fost gazda scolii Politice a Ligii Tinerelor Social - Democrate in perioada 11-14 august 2016. Peste 160 de femei social - democrate au participat la cursuri de formare in care au avut ocazia sa invete despre „Arta de a avea intotdeauna dreptate', despre cum se desfasoara o campanie electorala dar si lucruri mai personale. Tinerele au inteles ce este social-democratia, cum se prezinta un candidat, cum trebuie sa vorbesti, sa te imbraci si chiar cum ar trebui sa fie poza de profil a unui om politic. TSD Braila a fost reprezentata de Andreea Closca, coordonator Liga Fetelor Social Democrate, alaturi de inca 9 tinere, si de presedintele TSD Braila, Adrian Marius Rindunica.

14569008_1144808392222065_267890846_n


TINERII DIN PSD BRAILA AU DONAT SaNGE PENTRU O CAUZA NOBILA
Orice picatura de sange poate sa insemne viata. 30 de tineri, membri ai Partidului Social Democrat Filiala Braila au fost prezenti in data de 21 Septembrie 2016 la Centrul de Transfuzii Braila, pentru a dona sange. Sistemul medical se confrunta de ani buni cu lipsa de sange in spitale iar tinerii din cadrul PSD Braila se simt datori sa arate ca le pasa, sa ajute in acest sens.

TINERII SOCIAL DEMOCRATI BRAILENI, IN TABARA DE VARA PE LACUL BLASOVA
Peste 50 de tineri din cadrul organizatiei judetene a TSD Braila au participat saptamana trecuta la Tabara de Vara, pe lacul Blasova. Scopul intalnirii lor, a fost acela de a pune la punct urmatoarea campanie electorala. Totodata acestia au participat si la cursuri de comunicare si dezvoltare. Timp de trei zile, tinerii social democrati din Braila au stabilit strategia de campanie electorala, au muncit in echipa,  si si-au creat deja o imagine de ansamblu privind campania pentru parlamentare.
Totodata, pe langa activitatile ce tin de partid, tinerii au avut parte si de activitati relaxante cum ar fi plimbari cu barca pe lac sau pescuit.


MAREA ECOLOGIZARE TSD
Tot efectivul TSD Braila  a participat la marea ecologizare a judetului. Dotati cu saci, manusi si multa vointa, tinerii sociali democrati au facut curatenie in cartierele din municipiului Braila dar si in toate comunele si satele brailene, prin reprezentantii TSD din organizatiile comunale. 
 respectbraila

14580421_1144808912222013_307710711_n
14484877_1639866119638953_1287315859613626042_n

 

14610653_1144808875555350_13954829_n

 


INTALNIRI TSD IN TARA
Peste 100 de membri TSD si-au dat intalnire in perioada 9-10 Iulie la Colti, in judetul Buzau, pentru a discuta pe marginea strategiei de campanie pentru alegerile generale din toamna. La eveniment au participat membri organizatiilor TSD din Buzau, Tulcea, Braila, Vrancea, Constanta, Ilfov, Prahova, Calarasi dar si invitati din alte regiuni ale tarii.

tsd-buzau

A urmat intalnirea de la Busteni, acolo unde, in perioada 14-17 Iulie a avut loc Scoala Politica de Vara - timp de trei zile, s-au dezbatut atat subiecte legate de strategia de campanie pentru alegerile parlamentare, cat si despre implicarea si rolul tinerilor in viitorul politicii romanesti. TSD Braila a fost reprezentat de 6 tineri printe care presedintele organizatiei judetene, Adrian Marius Rindunica, fiind totodata si secretarul general al partidului la nivel national si li s-a alaturat fostul ministru al Economiei, deputatul Mihai Tudose, ambii luand cuvantul si impartasind din experienta acumulata de-a lungul campaniilor electorale anterioare.

13775782_1125867154152194_826988583492706096_n
13650409_1086459391390299_2106908868_nINTALNIRE IN BIHOR SI ARAD - 27 Iulie - 2 August 2016
Pe durata a trei zile, tinerii din PSD Bihor si Arad s-au intalnit cu liderii de la centru pentru o analiza a rezultatelor inregistrate de PSD in alegerile locale din  luna iunie a acestui an, precum si despre strategia pentru alegerile parlamentare din  toamna acestui an, cu accent pe implicarea viitoare a tinerilor social democrati. La nivel national, TSD a fost reprezentat de catre presedintele Gabriel Petrea, Adrian Randunica, din Braila, in calitatea sa de Secretar general, deputatii Catalina stefanescu si Gabriela Podasca, precum si Presedintele TSD Vaslui, Tudor Buzatu, Presedinta TSD Dolj, Alexandra Presura, Presedintele TSD Craiova, Ionut Dumitrache, Secretarul TSD Sector 5, Amira Sawan  si Secretarul TSD Sector 4, Loredana Murariu.A XI A EDItIE A TABEREI DE ECOLOGIZARE - SULINA 2016 - UN SUCCES #TSD
Tineretul Social Democrat a organizat in perioada 18-21 august 2016, pe plaja Sulina, cea de-a 11-a editie a Trofeului National Delta Dunarii. Scopul actiunii a fost de a reuni echipe din cadrul Organizatiilor Judetene ale Tineretului Social Democrat din toata tara, in vederea desfasurarii unor programe de ecologizare si divertisment. La actiune a participat si o delegatie de 30 de membri TSD Braila.
 • PSD Braila a depus candidaturile pentru alegerile locale din 5 iunie Sambata, 23 aprilie, la sediile Biroului Electoral Judetean si Biroului Electoral Municipal, a avut loc depunerea candidaturilor din partea PSD Braila pentru functiile de primar, consilieri locali si consilieri judeteni. Domnul deputat Marian Dragomir si-a depus candidatura pentru Primaria Municipiului Braila. Alaturi de el au fost prezenti membri din conducerea partidului: presedintele PSD Braila, senatorul Ion Rotaru, presedintele executiv, primarul Aurel Simionescu, mai multi consilieri locali si judeteni in functie cat si candidati: viceprimarul Doinita Ciocan, consilierii judeteni Nicu Nita, Marius Dobrota, Emilia Meirosu, consilierii locali George Caranica, Loredana Badiu, Silviu Mangiurea, candidatul la CJ Iulian Francisk Chiriac si altii. .
 • Propunerile PSD pentru Consiliul Local Municipal Braila


  1. Dragomir Viorel Marian - Economist (deputat)
  2. Ciocan Doinita - Economist (viceprimar)
  3. BoSneag Sorin Eugen - Economist (consilier municipal)
  4. Goanta Adrian Mihai - Ec. dr. inginer
  5. Caranica George -Jurist (consilier municipal)
  6. Badiu Virginia Loredana - Economist (consilier municipal)
  7. Mangiurea Silviu - Inginer (consilier municipal)
  8. Voineag Cristiana - Medic
  9. Petrescu Eduard Herera - Jurist
  10. Dumitru Florin - Inginer (consilier municipal)
  11. Jantea Crican Alexandru - Jurist
  12. Patarlageanu Valentin - Jurist
  13. Popescu Razvan - Economist
  14. Pisica Ionut - Inginer
  15. Neacsu Cornelia -Economist
  16. Gojan Petru -Administrator
  17. Neta Marian -Profesor
  18. Morogan Gheorghe -Economist
  19. Gheorghe Stan -Maistru
  20. Baciu George -Subofiter
  21. Neicu Oana -Profesor
  22. Baranga Adriana Laura -Istoric
  23. CloSca Andreea -Politolog
  24. Bunea BontaS Leonard -Inginer
  25. Purice Fanel Cezar -Avocat
  26. Bacanu Nicolae -Economist
  27. Calin Ioana Janeta -Economist
  28. Nistor Oliver -Inginer
  29. Orlea Dumitru -Tehnician
  30. Radu Stefanut -Jurist
  31. Marin Victor -Asistent medical
  32. Podaru Andi - Inginer
  33. Craciun Viorica-Mariana - Asistent medical
  34. Simion Adrian-Toni - Economist

  Propunerile PSD pentru Consiliul Local Municipal Braila


  1 Chiriac Francisk Iulian Inginer (secretar de stat Ministerul Sanatatii)
  2 Epureanu Ionel - Inginer silvic (PreSedinte CJ Braila)
  3 MeiroSu Emilia - Profesor (consilier judetean)
  4 Mortu Viorel - Profesor (vicepreSedinte CJ Braila)
  5 Balanica Dragomir Carmeli - Dr. inginer
  6 Serbu Dan Lucian - Medic veterinar
  7 Nita Nicu - Jurist (consilier judetean)
  8 Petre Florin - Economist
  9 Mircea Florin - Economist
  10 RIndunica Adrian - Jurist
  11 Dobrota Marius - Economist (consilier judetean)
  12 Avram Ionel -Economist (consilier judetean)
  13 Burtea Fanel - Maistru
  14 Banica Carmen Elena - Economist
  15 Vaduva Dumitru - Inginer
  16 Bordea Daniela - Economist
  17 Dumitru Aurel - Medic veterinar
  18 Serban Gianina - Economist
  19 Munteanu Dumitru -Inginer
  20 Chirsanov Mihai -Profesor
  21 Rusu Ion -Ofiter rezerva
  22 Sloata Nicu -Economist
  23 Negru Marius -Inginer
  24 Gheorghe Lucia Nicoleta -Inginer
  25 Ivan Cristian Gabriel -Economist
  26 Cazangiu Stefan -Inginer
  27 Chirita Fanel George -Inginer
  28 Iordache Costel
  29 Caraman Neagu -Inginer
  30 Mihai Florian -Economist
  31 Moise Stefan -Inginer
  32 Coman Stanca -Jurist
  33 Adam Daniel - Economist
  34 Puia Teodora - Profesor
  35 Panturu Dumitru - Maistru
  36 Beliciu Iulian -Inginer
  37 Mitu Florin Marian -Admnistrator
  38 CImpean Dorin -subofiter
  39 Dulgheru Daniel -Inginer
  40 Voicu Ionut -Inginer
  41 Vernescu Marius –Muzeograf
  42 Surdeanu Marian - Invatator


           

        
   


 • O gradina, doua gradini, un oras mai frumos Exista in Braila cartiere cu gradini frumoase, cu flori si gazon ingrijite de oameni pasionati. Acesti oameni trebuie sa fie incurajati astfel incat oaza de la geamul lor sa devina etalonul implicarii pentru un oras frumos.
 • Exista totusi si spatii abandonate intre blocuri, care trebuie sa se transforme prin implicarea Primariei Braila in locuri de parcare integrate cu spatii verzi.
 • Marian Dragomir .

 •    
   


 • Lansarea candidatilor PSD Braila pentru alegerilor locale din 5 iunie 2016
  PSD Braila a prezentat joi, 31 martie 2016, candidatii pentru alegerile locale ce vor avea loc pe 5 iunie 2016. La eveniment au participat presedintele PSD, deputatul Liviu Dragnea si presedintele executiv PSD, deputatul Valeriu Zgonea si evident, colegul nostru vicepresedinte la nivel national, deputatul Mihai Tudose. Presedintele orgnizatiei judetene PSD Braila, senatorul Ion Rotaru a prezentat candidatii pentru - Primaria municipiului Braila si pentru primariile din judet, iar presedintele executiv PSD Braila Aurel Simionescu a dat citire listei cu numele candidatilor la Consiliul Judetean Braila si Consiliul Local Municipal Braila.
  .

 • Primari


      - Primaria Municipiului Braila - Marian Dragomir, - Primaria Orasului Ianca - George Fanel Chirita (actual primar PSD), - Primaria Orasului Faurei - Ionel Voinea (ales pe lista PC la alegerile din iunie 2012, actual primar PSD),
  - Primaria Orasului insuratei - Ionel Gheorghe (ales pe lista PDL la alegerile din iunie 2012, actual primar PSD),
  - Primaria Baraganu - Victor Bivolaru (actual primar PSD), - Primaria Bertestii de Jos - Robert Mugurel Gheorghita, - Primaria Bordei Verde - Dumitru Rotaru, - Primaria Cazasu - Tudorel Anton (actual primar PSD), - Primaria Chiscani - Costica Busuioc Cojea, - Primaria Ciocile - Costel Robitu, - Primaria Ciresu - Aurelian Podaru, - Primaria Dudesti - Marian Bocanel (actual primar PSD),
  - Primaria Frecatei - Ioan Popa, - Primaria Galbenu - Nicolae Ganea (ales pe lista PDL la alegerile din iunie 2012, actual primar PSD),
  - Primaria Gemenele - Petrica Calu (actual primar PSD), - Primaria Gradistea - Sandel Tudor, - Primaria Gropeni - Gherghina Dobrota, - Primaria Jirlau - Daniel Dragut, - Primaria Maxineni - Neculai Baluta, - Primaria Marasu - Constantin Pana, - Primaria Mircea Voda - Romica Popa, - Primaria Movila Miresii - Dumitru Panturu (actual primar PSD), - Primaria Racovita - Ion Margarit (actual primar PSD), - Primaria Ramnicelu - Lucian Chiru (actual primar PSD), - Primaria Romanu - Dumitru Vasilache (actual primar PSD), - Primaria Rosiori - Neculai Soceanu (actual primar PSD), - Primaria Salcia Tudor - Stelica Gavrila, - Primaria Scortaru Nou - Toma Mototolea, - Primaria Silistea - Ilie Eftemie (ales pe lista UNPR la alegerile din iunie 2012, actual primar PSD), - Primaria Stancuta - Nicu Turcu (actual primar PSD), - Primaria Surdila Gaiseanca - Petre Cazacu (actual primar PSD), - Primaria Surdila Greci - Viorel Tudor, - Primaria Sutesti - Costica Dobre, - Primaria Tichilesti - Dumitru Tatu, - Primaria Traian - Nicusor Abaseaca (actual primar PSD), - Primaria Tudor Vladimirescu - Vasile Constantin (actual primar PSD), - Primaria Tufesti - Stefan Moise (actual primar PSD), - Primaria Ulmu - Marian Iconaru (actual primar PSD), - Primaria Unirea - Teodora Puia, - Primaria Vadeni - Stanca Coman (actual primar PSD), - Primaria Victoria - Costel Albu, - Primaria Visani - Neagu Caraman (actual primar PSD), - Primaria Viziru - Dima Priceputu (ales pe lista PDL la alegerile din iunie 2012, actual primar PSD),
  - Primaria Zavoaia - Caterina Piron.


  Propunerile pentru functia de consilier judetean


  - Daniel Adam (profesie economist, organizatia Calarasi 2)
  - Ionel Avram (economist, organizatia Hipodrom 1)
  - Carmelia Balanica Dragomir (dr. inginer, organizatia Brailita 3)
  - Neculai Baluta (maistru, organizatia Maxineni)
  - Carmen Banica (economist, organizatia 1 Decembrie)
  - Iulian Beliciu (inginer, organizatia Hipodrom 1)
  - Daniela Bordea (economist, organizatia Calarasi IV)
  - Fanel Burtea (maistru, organizatia Calarasi 1)
  - Neagu Caraman (inginer, organizatia Visani)
  - stefan Cazangiu (inginer, organizatia Centrul Istoric 2)
  - Georghe Fanel Chirita (inginer, organizatia Ianca)
  - Dorin Cimpeanu (subofiter, pensionar, organizatia Radu Negru 2)
  - Marius Dobrota (economist, organizatia Viziru 1)
  - Daniel Dulgheru (inginer, pensionar, organizatia scolilor 2)
  - Aurel Dumitru (medic veterinar, organizatia insuratei)
  - Ionel Epureanu (inginer silvic, presedinte CJ, organizatia Ianca)
  - Cristian Gabriel Ivan (economist, organizatia Galati 2)
  - Emilia Meirosu (profesor, organizatia Buzau 1)
  - Florian Mihai (economist, organizatia Scolilor 2)
  - Florin Mircea (economist, organizatia Buzau 2)
  - Florin Marian Mitu (administrator, organizatia Calarasi 3)
  - stefan Moise (inginer, primar, organizatia Tufesti)
  - Viorel Mortu (profesor, vicepresedinte CJ, organizatia Eremia Grigorescu 1)
  - Dumitru Munteanu (inginer, organizatia scolilor 1)
  - Marius Negru (inginer, organizatia Brailita 1)
  - Nicu Nita (jurist, organizatia Cherchea 2)
  - Dumitru Panturu (maistru, primar, organizatia Movila Miresii)
  - Florin Petre (economist, organizatia E. Grigorescu 1)
  - Dima Priceputu (inginer, primar, organizatia Viziru)
  - Mihaela Delia Rasnoveanu (medic, organizatia Calarasi 1)
  - Adrian Rindunica (jurist, organizatia Pescarusu)
  - Ion Rusu (ofiter rezerva, director de firma, organizatia Calarasi 3)
  - Cristian seandru (economist, organizatia Centrul Istoric 2)
  - Dan Lucian Serbu (medic veterinar, organizatia Scortaru Nou)
  - Nicu Sloata (economist, organizatia Radu Negru 2)
  - Marian Surdeanu (profesor, organizatia Calarasi IV)
  - Vasile Turcitu (inginer, organizatia Concordia)
  - Dumitru Turcu (diriginte posta, organizatia Galati 2)
  - Dumitru Vaduva (inginer, organizatia Concordia)
  - Marius Vernescu (muzeograf, organizatia Viziru 2)
  - Ionut Voicu (inginer, organizatia Brailita 1)

   


  Propunerile pentru functia de consilier local municipal

  - Nicolae Bacanu (economist, Pescarusu, district 5)
  - George Baciu (subofiter, Radu Negru, district 1)
  - Virginia Badiu (economist, Chercea, district 7)
  - Adriana Laura Baranga (istoric, Galati, district 4)
  - Sorin Eugen Bosneag (economist, Calarasi, district 3)
  - Bontas Leonard Bunea (inginer, Hipodrom, district 6)
  - Ioana Janeta Calin (economist, Scolilor, district 4)
  - George Caranica (jurist, Centrul Istoric, district 4)
  - Mihai Chirsanov (profesor, Galati, district 4)
  - Doinita Ciocan (economist, viceprimar, Galati, district 4)
  - Andreea Closca (politolog, Galati, district 5)
  - Viorel Marian Dragomir (economist, deputat, Hipodrom, district 6)
  - Florin Dumitru (inginer, E. Grigorescu, district 5)
  - Stan Gheorghe (maistru, Chercea, district 7)
  - Adrian Goanta (ec. dr. Ing., Brailita, district 8)
  - Petru Gojan (administrator, Galati district 4)
  - Crican Alexandru Jantea (jurist, Calarasi, district 3)
  - Silviu Mangiurea (inginer, Brailita, district 8)
  - Victor Marin (asistent medical, Concordia, district 9)
  - Gheorghe Morogan (economist, Brailita, district 8)
  - Cornelia Neacsu (economist, Viziru, district 2)
  - Oana Neicu (profesor, Centrul Istoric, district 4)
  - Marian Neta (profesor, Calarasi, district 3)
  - Oliver Nistor (inginer, Pescarusu, district 5)
  - Dumitru Orlea (tehnician, Radu Negru, district 1)
  - Valentin Patarlageanu (jurist, Calarasi, district 3)
  - Eduard Herera Petrescu (jurist, Concordia, district 9)
  - Ionut Pisica (inginer, Centrul istoric, district 4)
  - Razvan Popescu (economist, Calarasi, district 3)
  - Fanel Cezar Purice (avocat, Calarasi, district 3)
  - Ionel Radu (profesor, Calarasi, district 2)
  - Stefanut Radu (jurist, 1 Decembrie, district 5)
  - Adrian Toni Simion (economist, Calarasi, district 2)
  - Cristina Voineag (medic, Hipodrom, district 6)


           

              


        


        


        


        


        
   


 • Cu ocazia zilei de 1 Martie, membrii PSD si deputatul Dragomir Viorel Marian au oferit domnisoarelor si doamnelor, le-au felicitat si transmis o primavara frumoasa.

 •          

        
   


  Femeia la inceput de drum. Cariera verus Familie Tineretul Social Democat incearca sa redefineasca rolul, locul ai aportul femeilor intr-un partid ai pe scena politica in general. in cadrul dezbaterii din data de 19 februarie 2016 s-a abordat o problema cu care se confrunta foarte multe femei la inceput de cariera: pentru o femeie este mai importanta cariera sau familia le poate imbina pe amandoua. in plus, s-a discutat despre modul in care este perceputa femeia de cariera in societatea romaneasca. Scopul dezbaterii a fost ca impreuna sa gasim politici care sa ajute in promovarea egalitatii de sanse intre femei ai barbati. Evenimentul a fost organizat de Liga Tinerelor Social Democrate (LTSD), sub egida TSD Braila

             
   


  Organizatia Judeteana a TSD Braila doreste sustinerea si promovarea sarbatorilor traditionale autentice romanesti. In acest sens, cu ocazia Dragobetelui, tinerii braileni au impartit circa 300 de baloane cu mesajul 'De Dragobete Iubeste Romaneste' in Centrul Municipiului Braila. La eveniment au participat circa 40 de tineri membrii TSD Braila, ai Ligii Elevilor Social Democrati Braila si ai Ligii Studentilor Social Democrati.