Bucuria copiilor: toate parcurile din Brăila au fost reabilitate!

Share

Toate parcurile de joacă din municipiul Brăila au fost modernizate sub administrația Dragomir! Mai mult, au fost create 2 parcuri de skate și unul cu tematică maritimă, cu ajutorul fondurilor europene, prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014-2020.

Atât faleza Dunării cât și Parcul Monument au beneficiat de investiții serioase pentru construirea și modernizarea locurilor de joacă, iar impactul acestor investiții în comunitate poate fi remarcat prin numărul mare de copii, însoțiți de părinți sau bunici, care își petrec aici timpul liber.

”Un lucru foarte îmbucurător pentru noi este că am finalizat modernizarea tuturor parcurilor de joacă din municipiul Brăila. Nu a fost simplu, dar cu siguranță, astăzi putem să spunem că am finalizat toate parcurile de joacă din municipiul Brăila și am reușit să aducem zâmbetul pe buzele tinerilor adolescenți, sau chiar și a celor mai mici, atunci când am finalizat cele două parcuri de skate. Primul a fost cel din Orășelul Copiilor, iar cel care ne reprezintă cu adevărat este skatepark faleza Dunării, poate unul dintre cele mai frumoase parcuri de skate din România”, a declarat primarul Marian Dragomir.

Primăria intenționează să construiască un nou parc pe strada Cezar Petrescu, în apropierea Bisericii Sf. Dumitru. În zona gara – autogară se vor ridica alte 2 părculețe pentru copii, iar în cartierele Viziru și Obor se vor amenaja noi spații de recreere.

”În zona parcurilor de joacă să știți că mai apar și unele dispute pentru că cei care au o anumită vârstă nu își mai doresc parcuri de joacă, iar cei care reprezintă familia tânără își doresc foarte mult ca în zonele în care ei locuiesc să apară parcurile de joacă. Din acest motiv, între locatari mai apar anumite disensiuni față de acest aspect”, a precizat primarul Dragomir.

Astfel, Primăria Brăila intenționează să ofere posibilitatea tuturor copiilor, din toate zonele municipiului, de a avea acces la locuri de joacă moderne și sigure. Pe lângă parcurile reabilitate, administrația locală a investit în ultimii ani în crearea unor spații de relaxare adecvate persoanelor adulte, care vor să-și petreacă astfel timpul liber.

citește mai multe

Noutăți